Hírek

Meghívás a ROMA BÜSZKESÉG NAPJÁN tartott felvonulásra (2017.10.07.)

5 évvel ezelőtt azzal a céllal hoztuk létre a ROMA BÜSZKESÉG NAPJA rendezvényt, hogy a roma identitás, önbecsülés és méltóság ünnepévé tegyük. Eddig minden éven –és idén is- számos roma és nem roma közösség csatlakozott megmozdulásunkhoz, közel 100 szervezeti és telelpülési közösség jelezte csatlakozását.

Színes falu a Gyerek Szigeten (2017.06.03-25.)

A Gyerekszigeten felállított Színes Faluban minden nap különböző báb előadásokkal, ismeretterjesztő, ország információs játékokkal, és a hazánkban élő bevándorlók által közvetített kulturális programokkal és játékokkal várjuk a látogatókat.
 

Civilek nélkül nem megy: Magyarországnak szüksége van ránk (2017.)

Egyetértünk ás csatlakozunk a peticióhoz, amelyben a civil szervezetek véleménye szerint: "A magyar társadalomnak szüksége van a civil szervezetek munkájára. Sokféle és pótolhatatlan munkát végzünk a közjó és a demokrácia kiteljesítése érdekében: az állampolgárok önszerveződésének biztosítunk lehetőséget, keretet adunk közös tevékenységeiknek a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem vagy az érdekérvényesítés területén.

Aki munkát ad, új otthont ad! ("Új Otthon" projekt)

A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével elkészült az új KAMPÁNY RÖVIDFILMÜNK, amit itt tudsz megnézni: KLIKK! Az "Új Otthon" projektünk célja a bevándorló nők munkaerő-piaci helyzetének javítása. Az ügyfeleinket munkaerő-piaci tanácsadással, álláskereső klubbal, magyar nyelvi képzéssel, közösségi programokkal és mentorálással segítjük, hogy munkavállalásuk sikeres legyen. További információk: Mészáros Attila, mobil: +36 (20) 555-8785 és Facebook.

Közös nyilatkozatban kérik civil szervezetek a kormányt a menekültválság HUMÁNUS KEZELÉSÉRE

A szemünk előtt zajló menekültválság ma Magyarországon olyan kritikus helyzetet teremt, amelyben több más hazai civil szervezettel együtt kötelességünknek érezzük megszólalni. Csatlakozva a Greenpeace Magyarország felhívásához arra kérjük a magyar kormányt, hogy az alapvető emberiességnek megfelelően kezelje a menekültügy területén kialakult humanitárius válsághelyzetet, és a menekültek kriminalizálása helyett nyújtson valódi segítséget. A Greenpeace Magyarország további civil szervezetek jelentkezését itt várja info.hu@greenpeace.org.

Itt tudsz segíteni a menekülteknek!!!

Ha szeretnél segíteni a Magyarországra érkező menekülteknek, akkor keresd a Migration Aid helyi csoportjait a Facebook-on és csatlakozz! Budapesti központi pályaudvarok szerinti Migration Aid csoportok: Keleti pályaudvar: https://www.facebook.com/groups/835984696454826/ Nyugati pályaudvar: https://www.facebook.com/groups/490046001145489/ Déli pályaudvar: https://www.facebook.com/groups/1612866438993255/

Közösségi programok menekült és bevándorló nőknek / Community programs for refugee and immigrant women

Magyarul tanulna vagy fejlesztené meglévő tudását? Do you want to start to learn Hungarian and/or improve your language skills? Szeretne részt venni szabadidős, kulturális programokon? Would you like to take part in free-time and cultural programs? Szeretne aktív tagja lenni egy összetartó közösségnek? Do you want to be an active member of a community? Szívesen találkozna olyan nőkkel, akik hasonló helyzetben vannak? Would you like to meet women living in a similar situation like you? JELENTKEZZEN MOST DÍJMENTES PROGRAMUNKRA! APPLY NOW AND JOIN OUR FREE PROGRAM!

Roma Matrix projekt az RTL Klub esti Híradójában (2015. május 23.)

2015 május 23-án az RTL Klub esti Híradója bemutatta a ROMA MATRIX projektünkben elindult "Lásd az embert!" médiakampányunkat. A riportot ITT nézheted meg.

Munkaerő-piaci tanácsadás menekült és bevándorló nőknek / Labor market mentoring for refugee and migrant women

Jelentkezz díjmentes programunkra! Apply now, join our free Program! Várjuk olyan harmadik országbeli nők jelentkezését (nem Európai Uniós állampolgárok), akik szívesen részt vesznek az álláskeresésükhöz segítséget nyújtó, 2015-ben induló projektünkben. Jelentkezés és további információ e-mail-ben / Registration and further information (munka@jovokerek.hu) . A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével valósul meg. Részleteket lásd a csatolmány linkre kattintva.

Roma Matrix projekt a Roma Magazinban az M1-en (2015. március 2.)

2015 március elején az M1 Roma Magazin műsora bemutatta a ROMA MATRIX projektünkben elindult "Lásd az embert!" címet viselő médiakampányunkat. A riportot ITT nézheted meg. A bejátszás 8 perc 40 másodperckor indul.

"Munkaerő-piaci szolgáltatások harmadik országbeli nőknek", mint JÓ GYAKORLAT (2015. április)

A Közép-Európai Egyetem Közpolitikai Tanulmányok Központja (CEU CPS) 2015. április 9-én rendezte meg az "Assessing Integration Measures for Vulnerable Migrant Groups’ (ASSESS)" kutatási projekt műhelykonferenciáját, ahol JÓ GYAKORLATKÉNT mutatták be a 2015. február végén lezárult "Munkaerő-piaci szolgáltatások harmadik országbeli nőknek" című projektünket. Az előadás és a tanulmány letöltéséhez kattints a csatolmány linkre.

Édesanya nélkül maradt újszülött ikrek segítése

Raffael Istvánnak, segítő hálózatunk tagjának a napokban ikrei születtek. Az örömteli eseményt, sajnos, tragédia kísérte, mivel az édesanya a szülést követően elhunyt. Kérünk Mindenkit, hogy támogassa az ikreket. Bármilyen kis összeg segítséget jelent! Köszönjük előre is! Bankszámla: 11773315-00280903-00000000 IBAN: HU42 1177 3315 9167 2944 0000 0000 SWIFT: OTPVHUHB ami a BIC szám is

Elindult a „Munkaerő-piaci szolgáltatások harmadik országbeli nőknek” projektünk (2014-2015.)

Várjuk olyan harmadik országbeli nők jelentkezését (nem Európai Uniós állampolgár és nem menekült nő), akik szívesen részt vesznek az álláskeresésükhöz segítséget nyújtó, 2014-ben induló projektünkben. Érdeklődni és jelentkezni e-mail-ben (noipr@jovokerek.hu) és telefonon (+36 70 291-2817) lehetséges. A projektünk a Belügyminisztérium kezelésében lévő EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP Program 2013. évi keretéből jóváhagyott támogatással valósul meg. Részleteket lásd a csatolmányok között.

BREAKING NEWS (2014.01.09.)

Radio Globe Budapest interview with Zita Gábor from Jövőkerék Public Utility Fund (2014) A Radio Globe Budapest angol nyelvű adása hétköznap délutánonként 15 és 16 óra között jelentkezik a Prime FM elektronikus online rádiócsatorna műsorában. Célja, hogy a főváros és hazánk történéseit közelebb hozza a Magyarországon élő, angol nyelven kommunikáló és informálódó közösség tagjaihoz. Emellett igyekszik olyan érdekes és érdemes személyeket, civil szervezeteket bemutatni, amelyek tevékenységükkel, teljesítményükkel világszerte öregbítik Magyarország hírnevét.

Elkészült a "Kreatív Konszenzusok" projektünk dokumentumfilmje (2013. szeptember)

A workshopok eseményeit rögzítő, interjúkkal gazdagított dokumentumfilm a bevándorlók és a magyarok együttműködése során felmerülő kooperációs helyzeteket mutatja be. A filmben egyaránt megszólalnak a résztvevők, a vendégek, a workshopok vezetői és beszámolnak személyes tapasztalataikról és élményeikről. A film a YouTube-on két 25 perces epizódban nézhető meg: klikk ide és klikk oda. A film terjesztést szeptemberben közösségi oldalakon kezdtük el. A projektben 2013 november végéig vállalt 50.000-es nézőszám elérését televíziók bevonásával érjük el.

Befejeződtek a "Kreatív Konszenzusok" című projektünk workshopjai (2013. július)

A tavaszi workshop-sorozat záró eseményeit június 22-én az A38 hajón és június 27-én a Monsoon Yoga Központban tartottuk. Az A38 hajón vendégünk volt Peyman, aki Iránból érkezett táncosként egy improvizatív bemutatót tartott arról, hogyan lehet mozgással kifejezni azokat a témákat, fogalmakat amelyeket workshopok-on a résztvevőkkel eddig vizuális eszközökkel jelenítettünk meg. A tavaszi eseményeinkről készült képek, beszámolók a blogon és a projekt Facebook oldalán érhetőek el.

Bringás sajtótájékoztatót tartottunk a Kertemben (2013. június)

A Magyar Kerékpárosklubbal közös bringás sajtótájékoztatót tartottunk 2013. június 27-én délelőtt a városligeti Kertem Vendéglőben. A Jövőkerék Közhasznú Alapítvány a svájci Pro Velo Schweiz-zel együttműködve a Svájci-Magyar Együttműködési Program támogatásával kerékpározást népszerűsítő programot valósított meg Zuglóban a Magyar Kerékpárosklub együttműködésével. Zuglói középiskolások körében népszerűsítette a bringázást a Jövőkerék Közhasznú Alapítvány április 8-tól május 31-ig tartó Betekerő-kampánya. A Pro Velo Schweiz, a projekt svájci partnere a Bike to School programjával évek óta népszerűsíti a kerékpározást a svájci iskolások körében.

"Zöld bíróság" konferencia és ökonap (2013. május 16.)

2013. május 16-án részt vettünk a Fővárosi Törvényszék „Zöld Bíróság” elnevezésű ökonapján és a „Hulladékból Termék Kiállítás” megnyitó rendezvényén. Az egész napos eseménysorozatra a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának épületében került sor, amelyben hamarosan befejeződik a KEOP-5.3.0/A/09-2010-0097 projekt támogatásával megvalósuló átfogó épületenergetikai korszerűsítés. Alapítványunk a projekt előkészítésében és sikeres megvalósításában, mint civil partner vesz részt.

OSI adomány a ROMA Matrix projekt megvalósításához (2013. január)

Az Open Society Institute Budapest Foundation (OSI) adomány juttatásáról határozott a Jövőkerék Közhasznú Alapítvány részére. Az adomány célja a Roma Matrix projekt eredményes megvalósításának támogatása. Az adomány összege 47.996 USD, amelyet az OSI részére benyújtott és 2012. november 8.-án jóváhagyott pályázatunkban szereplő költségvetés szerint 2015.03.31-ig használhatunk fel.

Fővárosi Migrációs Kerekasztal megalakítása (2012. december)

2012. december 5-én részt vettünk a Fővárosi Migrációs Kerekasztal megalakítását célzó rendezvényen. A projekt a helyi közigazgatás és a migrációval foglalkozó civil szereplők hálózatának kiépítését célozza annak érdekében, hogy párbeszédet generáljon és szakmai fórumot biztosítson a migráció területén dolgozók együttműködésének javítása érdekében.

Jógyakorlatok összegyűjtése és tanulmányút Svájcban (2012. szeptember)

A Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával zajló bringás projektünk első, tapasztalatszerző eleme valósult meg 2012. szeptember 13-15. között Svájcban. A tanulmányúton a projektben résztvevő a Pro Velo Schweiz (http://pro-velo.ch) nevű helyi civil partnerünk segítségével ellátogattunk olyan berni, bieli és burgerdorfi civil szervezetekhez, melyek a városi kerékpározás kezelésével, népszerűsítésével, biztonságosabbá tételével foglalkoznak. A tanulmányútról készített fényképes beszámolónkat letöltheted a csatolmány linkre klikkelve.

"Drótparipa Festő Műhely és közös adományozás vajdasági fiatalokkal" (2012.)

2012 júniusában pályázatot nyújtottunk be a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai pályázati felhívására (NEA-UN-12-SZ). A Wekerle Sándor Alapkezelőhöz beküldött pályázatunk címe: "Drótparipa Festő Műhely és közös adományozás vajdasági fiatalokkal". A pályázatot a Novus Művészeti Iskolákkal és a Szerbiában működő SVI Polgárok Egyesületével közösen valósítjuk meg. A projektet hagyományteremtési céllal, az Alapítványunk és a Novus Művészeti Iskolák partnerségével 2011-ben sikerrel megvalósított „BringArt Kerékpárvázfestő Műhely“ eredményeire építjük.

NCA támogatás (2011.)

Örömmel értesítjük partnereinket és támogatóinkat, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Közép-Magyarországi Regionális Kollégiuma 1183/2011 (05.11.) számú döntésével 375.000 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg alapítványunk részére. Az NCA-KM-11-0556 azonosító számon regisztrált pályázatunkra kapott támogatást 2011.06.01-09.30. közötti időszakban működésünkhöz használhatjuk fel.

Projektzáró sajtótájékoztató Szegeden (2011.05.24.)

Projektzáró sajtótájékoztatót rendeztünk a Szegedi Tudományegyetem TTK előadótermében, ahol az érdeklődőknek beszámoltunk a "Médiakampány az éghajlatváltozás fenntarthatósági kérdéseiről" című projektünk eredményeiről. A tájékoztatót Balázs Bulcsú projektvezető, Dr. Mika János éghajlatkutató (mint a projekt környezeti nevelési szakértője) és Dr. Makra László klimatológus (Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék egyetemi docense) tartotta.

"Idegenek az üvegházban" filmsorozat a DUNA Televízión (2011.)

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt és partnerünket, hogy 2011. március 21-én elkezdődött az "Idegenek az üvegházban" című 30 részes filmsorozatunk vetítése a DUNA TV-n. Az adáslista megtekinthető az "Idegenek az üvegházban " projektoldalunkon, a DUNA Televízió honlapján és a műsorújságokban. A filmsorozat az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával készült.

BringArt Kerékpárvázfestő Műhely (2011.)

Elkezdődött a BringArt Kerékpárvázfestő Műhely projekt, melyet a Jövőkerék Közhasznú Alapítvány, mint pénzügyi lebonyolító és befogadó szervezet segíti. A Kerékpárvázfestő Műhely célja használt kerékpárok felújítása és azok adományként való továbbjuttatása szoros együttműködésben a Novus Művészeti Iskolákkal. A projekt 2011 február 1-én indult és 2011 július végéig tart. Április 1-2-án lezajlott az I., majd 17-én a II. WORKSHOP, amelyről a fotókat megnézheted a csatolmányokban. Friss hírekért kérlek látogass el a Bringart honlapjára: http://bringart.blogspot.com.

Lezárult a TÁMOP 2.6.1 - „Az akkreditáció rendszerének kialakítása” projekt (2010.)

Komoly érdeklődés mellett rendezték meg a munkaerő-piaci szolgáltatások akkreditációját kidolgozó egy éves projekt záró-konferenciáját 2010 december 14-én. A szakmai civil szervezetek széles körének bevonásával megvalósuló munka végterméke: 48 szolgáltatás sztenderdje és egy javaslat ezek akkreditálására vonatkozóan. Részletes információkért látogass el a TÁMOP 2.6.1 projekt honlapjára. A Jövőkerék Közhasznú Alapítvány szakmai munkáját oklevéllel ismerte el a projekt menedzsmentje, amely megtekinthető a csatolmány linkre kattintva.

NCA támogatás (2010.)

Örömmel értesítjük partnereinket és támogatóinkat, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Közép-magyarországi Regionális Kollégiuma 2010. április 21-22-én tartott ülésén 200.000 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg alapítványunk részére. Az NCA-KM-10-2076 azonosító számon regisztrált pályázatunkra kapott támogatást működésünkhöz használhatjuk fel.

Partnerségben a Fővárosi Bírósággal (2010.)

Alapítványunk civil partnerként részt vett a Fővárosi Bíróságnak a Budapest II. kerületében található Gazdasági Kollégiuma (1027 Bp., Varsányi I. u. 38-40.) irodaépületének energetikai korszerűsítését célzó nyertes KEOP pályázatának előkészítésében. A Bíráló Bizottság 2011 januári döntésével 500.000.000 Ft támogatásra tartotta érdemesnek a projektet.
Tartalom átvétel