Az álláskeresés folyamata gyorsítható és hatékonyabbá tehető social media eszközök használatával. Az aktuális információk, pl. állásbörzék, munkaközvetítők hirdetései a Facebookon és a LinkedInen is hozzáférhetőek.

Malcolm Gladwell írja egy tanulmányában, hogy azok sikeresek az álláskeresésben, akiknek kiterjedt ismerősi körük van - nem baráti kör, mert azok többnyire ugyanazokat a területeket, információkat látják, hanem távolabbi, felületesebb ismerettségi körök, akiknek más területekre is van rálátása. A Facebookon hasznos csatlakozni a különböző Magyarországon élő expat groupokhoz, mert rengeteg praktikus információt osztanak meg egymással.

Social media networking

A LinkedIn esetében a korábbi iskolák, munkahelyek közösségeihez való csatlakozás adhat egy felületesebb, de mégis élő kapcsolattartási lehetőséget a hasonló szakmában jártas ismerősökkel. Az endorsement funkció a megadott készségek meglétének elismertetésében fontos eszköz. A LinkedIn professzionális közösség, melyen egyrészt megtalálhatóak a nagyobb cégek közösségi oldalai is, és ezen oldalak követőiként naprakész információkat kaphatunk potenciális munkalehetőségekről, céges eseményekről.

Másrészt az egyes szakmacsoportok is külön közösséget alkotnak, a nagyobb cégek HR szakemberei előszeretettel toboroznak ezeken a felületeken, mert itt valóban a megfelelő szakemberekhez jut el a felhívásuk.


Kérdésed lenne? Tedd fel bátran!

További információk

  • Az álláskeresés iránt érdeklődőknek: munka@jovokerek.hu
  • A mentorprogram és a közösségi programok iránt érdeklődők
    jelentkezését itt várjuk és ha további
    kérdésed van, írj a mentor@jovokerek.hu email címre.

Bejelentkezés