REVaLUE projekt (2016.09-2019.08.)

Az Erasmus+ által támogatott REVaLUE projektünk célja migránsok munkaerőpiaci integrációjának segítése. A projekt célcsoportja: nemrégiben Európába érkezett menekültek/kiegészítő védelemben részesülők és menedékkérők. A női esélyegyenlőségi szempontokat a projekttevékenységek tervezésekor és a megvalósítás alatt kiemelten kezeltük. Bár a tevékenységek kedvezményezettjei kizárólag humanitárius migránsokból állnak, a projekt eredményei más típusú migránsokra is alkalmazhatóak.

A projektben hét Európai Unióban működő szervezettel (székhelyek: Olaszország, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia és Magyarország) partnerségben az alábbi feladatokat megvalósítására került sor:
 1. a célcsoport formális, nem formális és informális ismereteinek, kompetenciáinak és készségeinek felmérése a migránsok készségeinek értékelésére szolgáló módszertan kidolgozása és alkalmazása;
 2. új, magasan képzett készségek átruházása a célcsoport tagjai számára személyre szabott, a speciális igényeikhez illeszkedő tréningen keresztül, "migráns szolgáltatók" és"szociális vállalkozás menedzsere" címmel;
 3. gyakornoki program kidolgozásával és megvalósításával gyakorlati tapasztalatot biztosítottunk a célcsoport tagjai számára.