Színes falu a Gyerek Szigeten (2017.06.03-25.)

A Gyerekszigeten felállított Színes Faluban minden nap különböző báb előadásokkal, ismeretterjesztő, ország információs játékokkal, és a hazánkban élő bevándorlók által közvetített kulturális programokkal és játékokkal várjuk a látogatókat.
 
Az MMIA-2.2.12/2-2016-00009 projekt keretében megvalósuló Színes Falu költségvetése finanszírozását a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) és a hazai központi költségvetés támogatása biztosítja.
 
Világjárás
A gyerekek négy távoli, egzotikus országban (Kína, Törökország, Mongólia és Nigéria) kezdhetik utazásukat egy kis barátjuk invitálására! Ő azonban nagyon csintalan gyerek, mindig elbújik a látogatók elől, az a feladatod, hogy megtaláld őt, ebben segíteni fog neked egy-egy autentikus segítő.
 
Bábelőadások
Minden nap 11-től Krista Anita és Tatai Zsolt bábművészek szír - Bajdabá történetei; afrikai - A Nap és Hold meséi, mongol - A kincses paripa; kínai - A Kagylótündér és vietnámi - A hegyek és a vizek istenei című mese adaptációit mutatjuk be.
 
Sokszínű kultúra
Hazánkban élő bevándorlók mutatják be kulturális értékeiket, dalok, játékok, sport és kézműves foglalkozások segítségével.
 
 
CsatolmányMéret
MONGOL_orszagkep.jpg331.71 KB